Snabba frallor till frukost

Det finns få saker som är lika gott som nybakat bröd på morgonen. Medan brödet fortfarande är varmt kan du applicera smör, ost eller varför inte en god marmelad. Det är dock få som har tid eller lust att stå och vänta på att brödet ska jäsa till sig och då är dessa snabba frukostbullar en bra lösning.

Du behöver:

  • 5 dl vetemjöl, alternativ rågsikt
  • 2 teskedar bakpulver
  • 2 matskedar olja (raspsolja)
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

Vill du ha frallor med extra mycket smak kan du med fördel byta ut mjölken mot filmjölk!

Gör såhär

Blanda alla ingredienser noga. Börja med att blanda alla torra ingredienser och rör därefter ner oljan och mjölken.

Knåda ihop ingredienserna tills du har fått en bra deg. Observera att degen kommer bli ganska kletig, men detta är inget att oroa sig för. Addera inte mer vetemjöl, eftersom det kan göra frukostbullarna torra istället.

Forma sedan degen till bollar i önskad storlek och grädda i mitten av ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter. Därefter är bröden redo att serveras. Låt de gärna stå en stund på plåten och svalna för bästa resultat.